Karibien - Snart 1 år

November 14, 2018

Karibien - Snart 1 år

Att tiden springer iväg är ju ingen nyhet, men det är snart ett år sedan vi stack på inspirations- och utbildningskryssning i Karibien. Vilken resa det blev sen då! Underbara minnen och det är inte utan att jag skulle vilja dra på en trip igen. 

På den resan fick vi inspiration från Evo och lärde oss om hur vi kan arbeta med Malibu C till fullo och verkligen utnyttja de fina verktyg vi har på vår salong. Då jag inte bloggat på ett tag så har jag ju inte riktigt kunnat nå ut till er, mina kunder och följare, för att berätta vad jag jobbar med för produkter. Att jag enbart jobbar med kvalitetsprodukter, som håller vad de lovar, och tar hand om ditt hår på bästa sätt.... det vet ni! Målet skall alltid vara att håret skall vara i bättre kondition när kunden lämnar stolen än innan behandlingen. De sönderblonderade (friterade) hårens era är över sedan länge! 

Så, därför jobbar jag med bland annat Malibu C, som hjälper mig som frisör att få bort gamla avlagringar, salter, metaller, slagg från medicinering m.m. från hårstrået. Alltså, Malibu C, är inte bara ett detoxverktyg utan med detta fantastiska verktyg kan man rensa håret från alla gamla rester och slaggprodukter så håret blir friskt och rent från detta.

Och varför vill man det? 

Jo, för håret är inte en vit canvas som vi skall måla på utan ett hår är ganska komplext att behandla om vi faktiskt skall se på det noga. Vi frisörer kan stöta på många olika reaktioner när vi utför en sk. kemisk behandling såsom färgning eller slingning av olika slag. Detta då det kan finnas slaggprodukter eller metaller i håret som är svårt att se med blotta ögat. Man måste därför göra en god konsultation med kunden innan behandling samt en god håranalys innan man börjar kreera (skapa sitt konstverk). Om man gör detta innan kan man kanske få veta att kunden i stolen varit sjuk kanske och ätit mediciner under en period nyligen, man kanske kan se att kunden badat i klor som satt sig på fjällskiktet, kanske färgat håret både hemma och på salong i flera olika lager, kanske inte har kommunalt vatten och har då en hel del koppar- och järnavlagringar i fjällskiktet, kunden kanske är gravid och har då ett hormonpåslag som kan påverka behandlingen. Hursomhelst, det är många faktorer som kan spela in när vi skall till att behandla ett hår och detta måste vi ta hänsyn till INNAN vi behandlar våra kunders hår.

Det är då bland annat Malibu C kommer in. Med hjälp av Malibu C kan vi rensa bort metallrester, medicinavlagringar, gammal färg som lagt sig i lager och gjort ett hår matt och livlöst, vi kan hjälpa de kunder som fått grönt hår tack vare vattnet hemma eller vid poolbad. Med Malibu C kan man rensa bort påslag av saltavlagringar, avgaser som satt sig i fjällskiktet och även hjälpa kunder med hårbottensproblem. Nu tänker du som läser detta att jag blivit frälst och höjer denna produkt till skyarna. Ja, det gör jag men detta märke levererar just allt detta och det fungerar. De har fokuserat sig på att reda ut många av de problem som vi i frisörbranschen stöter på dagligen i vårt yrke och det tycker jag är fantastiskt, det ÄR ett fantastiskt verktyg. 

Så, vem kan tänkas behöva en behandling med Malibu C?

För dig som har Hårbottenproblem

Vill få bort gammal färg och rensa bort gamla pigment

För dig som gjort regnbågens alla färger och tröttnat på detta och vill få bort det utan att bleka sönder håret

För dig som badat mycket i klorerade pooler, (grönt hår), eller har egen brunn hemma och alltid lyckas få grönt hår när du färgar håret pga metallavlagringar i fjällskiktet

För dig som ätit medicin under en längre period och vill rensa bort dessa avlagringar då de kan göra att håret blir matt och livlöst

För dig som behöver rensa ut gamla kroppssalter, avgaser och annan smuts som under åren bitit sig fast i fjällskiktet.

För dig som vill återfå fukten till håret, återfå volym och liv till håret och man kan även göra en glansbehandling med Malibu C för att få tillbaka en härligt lyxig lyster i håret.

Detta är alltså ett märke som fokuserat sig på att "hela" och städa upp ditt hår så tveka inte höra av er eller kommentera om ni har frågor. Då jag är Olaplex Gold Member kan jag även rekommendera att komplettera med just Olaplex för att få bästa resultat för ditt hår.

//ANN SOLOLämna en kommentar

Kommentarer kommer modereras innan dessa syns.