Vad är mode och vad ser vi för trender i vår och sommar?

April 10, 2019

Vad är mode och vad ser vi för trender i vår och sommar?

Mode

...det är ett ord som omfamnar många olika genrer. Vad är senaste modet får jag oftast som fråga i stolen. Den frågan är ju helt beroende på vad jag anser är mode. Jag brukar då svara att den frågan är svårbesvarad för tack vare sociala medier så finns där olika lager av trender.

Vi har vad jag kallar de riktiga modetrenderna som de stora modehusen skapar. Och då de är vänder sig till en bred grupp människor och även inspirerar till att hitta en egen touch är de grunden till modeskapandet, tycker jag.

Sen har vi konstnärerna och de kreativa som influeras av olika element i det vardagliga livet som sedan förmedlar detta genom vernissage och workshops.

Vi har de stora aktörerna som sätter färg trenderna för varje år. De spelar en stor roll för mig som colorist och jag finner stor inspiration i konstverk och att titta på färgpaletter. 2019 års färg är Living Coral 16-1546

Modemagasin, numera är de lika uppdaterade som bloggar och veckotidningar då de finns tillgängliga på nätet. De visar upp trender och mode som uppmuntrar till inspiration.

Vi har modebloggare, och då syftar jag inte på sk. influensers. Modebloggarna frilansar oftast för någon modeagentur eller magasin och åker runt världen över på fashionweeks och trendspanar för att sedan dela med sig.

Pinterest är också ett stort forum och verktyg där man kan hitta massor av inspiration och sätta ihop sin egen moodboard. 

Här är en del av de olika kanaler jag hittar inspiration ifrån samt att jag har många olika grupper på facebook och instagram som delar med sig av olika trender inom mitt yrkesområde.

Modellen ovan är från en photoshoot och hon var så sjukt cool och inspirerande att få styla. Med detta sagt vill jag nu se lite nya looks i stolen. Jag vill se mer rörelse i håren. Vi har länge sett de utplattade och spikraka håren. Jag vill se mer liv och kommer förespråka mer färgskiftningar och effekter i kundernas hår tiden som kommer. Vi kommer givetvis se många blonda hår nu när vi går mot sommaren, det är oundvikligt. Men nu känner jag för volym i lockiga hår, härligt naturligt (fast vi alla vet att det ligger en hel del styling bakom en sådan look). Hela längder börjar lättas upp och vi vill se mer lager, textur, volym och framhäva det naturliga självfallen. Luggen! Ja, äntligen har Sverige mjuknat upp inför luggen. Luggen är alltid svårsåld då den kräver sitt jobb, men nu skall den vara loosey goosey och naturligt svaj på den. Den skarpa luggen som varit till de hela längderna är inte luggen som är i ropet nu utan den mer urklippta och som fadas ut i en inramning kring ansiktet. Sen har vi gardinluggen som varit populär ett tag och franskluggen. En lugg är sååå snyggt och kan ge frisyren ett helt annat intryck och när man är trött på den kan man bara tvinna den och fästa med en klämma, i en slarvig fläta eller föna den bakåt, åt sidan. Det finns olika möjligheter om man bara vill.

Happy fashion hunting! skapa din egen stil genom att plocka dina modefavoriter och skapa en look för din hårtyp, ansiktsform och stylingen efter din kroppstyp och form. När du hittat din stil och komponerat ihop nåt unikt efter det, det är uppfriskande mode. #seeknoapproval #bethetrueyou #believeinyou

 

Pantone Living Coral 

Pantone Plastic Standard Chips

 Lämna en kommentar

Kommentarer kommer modereras innan dessa syns.